۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۹
کد خبر: ۶۱۸۳۸۲

مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه ۷ شهریور ماه| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه ۷ شهریور ماه| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
در بازار آزاد امروز هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان فروخته شد.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی پنجشنبه 7 شهریور ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

 

نرخ طلا، ارز، سکه و دلار در بازار امروز پنج‌شنبه ۷ شهریور ۹۸

بر اساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر قیمت انواع سکه و طلا افزایش یافت؛ برهمین اساس در بازار تهران سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۴ میلیون و ۳۰ هزار تومان و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با قیمت ۴ میلیون ۸۰ هزار تومان معامله شد.
 
هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه با ۳۰ هزار تومان افزایش نسبت به معاملات یکشنبه یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۸۹۰ هزار تومان فروخته شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم ۴۰۹ هزار و ۵۲۰ تومان ارزش گذاری شده است، ضمن آنکه در بازار‌های جهانی نیز هر اونس طلا ۱۵۴۷ دلار قیمت خورد.
 

قیمت سکه و قیمت طلا در بازار روز پنج‌شنبه ۷ شهریور

نوع قیمت روز معاملاتی گذشته (ریال) قیمت امروز (تومان)
مثقال طلا
۱۷,۶۰۰,۰۰۰
۱۷,۷۴۰,۰۰۰
طلای ۱۸ عیار
۴,۰۸۶,۰۴۰
۴,۰۹۵,۲۸۰
سکه جدید
۴۰,۳۰۰,۰۰۰
۴۰,۸۰۰,۰۰۰
سکه قدیم
۴۰,۰۰۰,۰۰۰
۴۰,۳۰۰,۰۰۰
نیم سکه
۲۰,۷۰۰,۰۰۰
۲۱,۰۰۰,۰۰۰
ربع سکه
۱۲,۷۰۰,۰۰۰
۱۳,۰۰۰,۰۰۰
سکه گرمی ۸,۹۰۰,۰۰۰
۸,۹۰۰,۰۰۰
انس طلا
۱۵۳۶ دلار
۱۵۴۷ دلار
 

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی روز پنج‌شنبه ۷ شهریور ۹۸

صرافی ملی قیمت دلار را برای پنج‌شنبه هفتم شهریور بدون تغییر نسبت به نرخ‌های پایانی چهارشنبه، ۱۱ هزار ۲۰۰ تومان اعلام کرد. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان خریداری کرد.

قیمت فروش یورو، در صرافی‌های بانک‌ها تغییری نداشت و ۱۲ هزار ۴۵۰ تومان اعلام شد؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۱۲ هزار ۳۵۰ تومان قیمت‌گذاری شد.
 
 
 

عنوان

نرخ خرید (ریال)

نرخ فروش(ریال)

یورو

123500

124500

دلار

111000

112000


قیمت دلار و ارز بانکی در روز امروز پنج‌شنبه ۷ شهریور ۹۸

براساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا برای روز (پنج‌شنبه هفتم شهریور ماه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با افزایش قیمت روز گذشته ۵۱ هزار و ۲۵۰ ریال و هر یورو نیز ۴۶ هزار و ۵۵۳ ریال ارزش‌گذاری شد.
 
 
توزیع ویژه کالای اساسی ماه محرم و صفر
 

عباس قبادی شرایط بازار را نسبتا خوب ارزیابی کرد و گفت: قیمت  بیشتر کالاها  ثابت و یا رو به کاهش بوده  است و در معدود کالا‌هایی قیمت کم و بیش افزایش یافته است.

قبادی با بیان اینکه گرانفروشی به حداقل رسیده است، افزود: قیمت گوشت، مرغ، شکر، روغن، برنج ثبات نسبی پیدا کرده است.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مهر گفت: این نمایشگاه‌ها از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهرماه در استان‌ها با محوریت اصناف برگزار می‌شود.

قبادی از توزیع ویژه کالای اساسی ماه محرم و صفر خبر داد و خاطرنشان کرد: در این ایام به دلیل افزایش تقاضا در برخی کالاها، ۱۰۰ هزار تن شکر، روغن، چای، مرغ و گوشت قرمز توزیع می‌شود تا بازار دچار تلاطم نشود.

دبیر ستاد تنظیم بازار تصریح کرد: این اقلام در اختیار ستاد تنظیم بازار استان‌ها قرار می‌گیرد تا در اختیار هیات‌ها قرار گیرد تا تقاضا‌ها به بازار وارد نشود.

وی درباره حجم اقلامی که برای محرم و صفر اختصاص داده شده گفت: ۳۰ هزار تن برنج، ۱۵ هزار تن شکر، ۱۰ هزار تن مرغ، ۱۰ هزار تن گوشت قرمز، ۳۰ هزار تن روغن و ۱۰۰۰ تن چای برای این ایام در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت درباه قیمت این کالا‌ها تصریح کرد: برنج ۶۵۰۰ تومان، شکر ۳۲۵۰ تومان، مرغ ۱۲۵۰۰ تومان، گوشت گوساله وارداتی ۵۵ هزار تومان و روغن نباتی ۱۵ درصد زیر قیمت بازار خواهد بود و نرخ چای نیز از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌شود.

 

تصمیمی درباره سهمیه‌بندی بنزین نگرفته‌ایم

زنگنه وزیر نفت به مناسبت هفته دولت در برنامه تیتر امشب شبکه خبر حضور یافت  و به سوالات ضبط شده برخی شهروندان درباره مسائل نفت و انرژی پاسخ داد.

وی درباره تجلیل از خدمات صنعت نفت کشور در جشنواره شهید رجایی گفت: این تقدیر به دلیل عملکرد مناسب وزارت نفت و انجام تعهدات بوده است و بنده آن را تقدیم تمامی همکاران خود در این وزارتخانه می کنم که در شرایط تحریم کار سختی داشته اند.

زنگنه در پاسخ به سوالی درخصوص کارت سوخت تصریح کرد: تصمیم برای استفاده از کارت سوخت حدود ۲۰ سال پیش  با تکنولوژی آن موقع گرفته شد و به اجرا هم رسید. تاکنون ۴۴ میلیون کارت سوخت برای انواع وسائل نقلیه داده شده است. برای تمام خودرو‌هایی که شماره شده اند کارت سوخت داده شده، اما تعدادی گم کرده اند.

وی افزود: مقرر شده در کلان شهرها از کارت سوخت شخصی استفاده شود. به اعتقاد بنده کارت سوخت زمانی لازم است که سهمیه بندی وجود داشته باشد. در خصوص سهمیه بندی ایده ای وجود دارد، اما هنوز به ما ابلاغ نشده و در واقع هنوز تصمیمی در مورد آن  اتخاذ نشده است. در صورت سهمیه بندی، بنزین ۲ نرخی خواهد شد.

زنگنه در خصوص اینکه چرا یک زمان کار سوخت الزامی بود و بعد این سیستم برداشته شد گفت: سیستم کارت سوخت را  برنداشته  ایم ، فقط در این مدت با کارت جایگاه داران  ارائه می‌شده است. الان هم استقبال از کارت سوخت شخصی کم بود و تا وقتی سهمیه  بندی نباشد مردم آن را جدی نمی‌گیرند.

وی افزود: در حال حاضر سهمیه بندی و محدودیت در عرضه وجود ندارد اما با کارت جایگاه دار فقط ۳۰ لیتر بنزین عرضه می شود.

وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش قیمت روغن موتور گفت: قیمت روغن موتور  آزاد است و فقط فرآورده های نفتی اصلی همچون نفت کوره، بنزین، گازوئیل یارانه ای هستند.

*برنامه برای توسعه برداشت از میادین مشترک

زنگنه درباره برداشت از میادین مشترک گفت: بزرگترین ذخائر مشترک ما در پارس جنوبی و  غرب کارون  است تا چند سال پیش در میزان برداشت از طرف عراقی و قطری عقب بودیم. در حال حاضر در برداشت روزانه جلو افتاده ایم.

وی ادامه داد: برای میدان‌هایی که با عربستان داریم با عنوان فروزان برنامه توسعه برداشت داریم. در میدان فرزاد‌ ای و فرزاد بی، معطل هندی‌ها بودیم و هنوز هم هستیم و از این دو میدان، برداشتی نکرده ایم. از ۲۷ فاز پارس جنوبی، پالایشگاه‌های ۲۵ فاز  کامل شده است و تا اواخر امسال یا اوایل سال بعد، بخش دریایی تمامی ۲۷ فاز به بهره برداری خواهد رسید.

وی تاکید کرد: ما برنامه‌ای داریم تا همه میادین مشترک کشور تا پایان کار این دولت به سامان برسد.

* میزان تولید بنزین یورو به ۷۶ میلیون لیتر  رسید

وزیر نفت در خصوص تولید بنزین خوب در کشور توضیح داد: پالایشگاه خوب بنزین خوب می‌دهد. ما هم در مورد کمیت و هم کیفیت بنزین تلاش کرده ایم. در سال گذشته میزان تولید بنزین یورو به ۷۶ میلیون لیتر  رسید. در حال حاضر کل تولید بنزین به ۱۱۵ میلیون لیتر رسیده و  ۱۱ میلیون لیتر اضافه تولید داریم که برنامه ریزی برای صادرات آن می‌شود.

وی ادامه داد: در تولید بنزین در اوپک اول هستیم. برای بهبود کیفیت در پالایشگاه تهران، اصفهان و آبادان اقداماتی شده است و اکنون در کلان شهر‌ها بنزین یورو عرضه می‌شود. بهبود وضعیت هوا به کیفیت بنزین و گازرسانی مرتبط است.

*۹۵ درصد جمعیت کشور از گاز طبیعی برخوردار هستند

زنگنه افزود: در حال حاضر ۸۴ درصد جمعیت روستایی کشور از گاز برخوردارند؛ ۹۹.۹ درصد جمعیت شهر‌ها گاز دارند و به طور متوسط ۹۵ درصد جمعیت کشور از گاز طبیعی برخوردار هستند.

وزیر نفت تصریح کرد: گازرسانی هم  از نظر آلودگی محیط زیست هم برای مراتع و جنگل‌ها مهم است.  ما تجهیزاتی برای بهبود مسائل محیط زیست نیاز داریم که یکی از جنایات ترامپ تحریم این نوع تجهزات است. اگرچه ما بالاخره آن را می‌خریم، اما تاخیر ایجاد می‌شود.

*برنامه توسعه صنایع پتروشیمی

زنگنه درباره طرح‌های توسعه صنعت پتروشیمی گفت: در سال‌های اخیر پتروشیمی‌های جدیدی ساخته شده و برخی نیز تکمیل شده است. در سال ۹۲ ، تولیدات پتروشیمی ما به ۵۶ ملیون تن با ارزش ۲۰ میلیارد دلار رسید. در جهش دوم پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ از مرز صد میلیون تن عبور خواهیم کرد و ارزش تولیدات ما به ۳۶ میلیارد دلار خواهد رسید. جهش سوم پتروشیمی نیز دستیابی به هدف تولید ۱۵۰ میلیون تن خواهد بود.

وی افزود: ظرفیت اسمی پالایشگاه خلیج فارس ۳۶۰ هزار بشکه بود با راه اندازی فاز چهارم مجازی تا پایان سال ۱۲۰ هزار بشکه به آن افزوده می شود و ظرفیت به ۴۸۰ هزار بشکه خواهد رسید.

 زنگنه درباره علت واردات برخی محصولات پتروشیمی گفت: به واردات برخی از محصولات پتروشیمی مانند گرید های پروپیلین، با کیفیت‌های متفاوت نیاز داریم و تولیدات داخلی جوابگو ما نیست.

وی درباره تبدیل نفت به محصولات پتروشیمی افزود: تمام نفت قابل تبدیل به پتروشیمی نیست، تقریبا کمتر از ۱۰ درصد از فرآورده‌های نفتی و گازی قابل تبدیل به پتروشیمی است. روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی به پتروشیمی بوعلی و نوری داده می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه قیمت فرآورده‌های پتروشیمی در بورس تعیین می‌شود و دولت دخالتی در قیمت گذاری محصولات پتروشیمی ندارد، گفت: در گذشته بخاطر اختلاف قیمت ارز محصول ۱۵۰ هزار تن " پرت" تولید شده متقاضی زیادی داشت که خرید از پتروشیمی ارزانتر بود، اما با ارائه محصولات پتروشیمی به فروش در بورس جلوی فساد هم گرفته شده است.

وی در بخش پالایش، تامین مالی پالایشگاه‌های تهران، اصفهان و آبادن را مهمترین کار اعلام کرد و گفت: مهمترین کار در دست اقدام تامین منابع مالی ریالی و دلاری از طریق بورس اوراق بهادار برای این پالایشگاه‌ها است و باید تا ۲۲ تا ۲۳ هزار میلیارد تومان از طریق بورس و تامین ارز به کمک بانک مرکزی تامین شود.

استفاده از استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه نفت

وزیر نفت از استفاده از استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه نفت در یک منطقه ۲۰ هکتاری در جنوب تهران و در نزدیک پالایشگاه تهران خبر داد و گفت: تا ۱۰ روز آینده با جمع ۴۰ نفری از شرکت‌های استارت آپ‌ها جلسه‌ای خواهیم داشت و تصمیم بر این است قسمتی از کار در انبار ری به آن‌ها سپرده شود. اگر بتوانیم یک اکوسیستم و پارک فناوری در حوزه نفت به کمک آن‌ها در جنوب تهران نیز ساخته خواهد شد.

وی ادامه داد: اراده ما توسعه شرکت های دانش بنیان است چراکه برای آینده کشور مهم است.

 

 

نقدینگی به مرز 2000 هزار میلیارد تومان رسید/رشد 25.5 درصدی پایه پولی

 

متغیرهای پولی و بانکی خرداد ماه 98 در قالب گزیده آمارهای اقتصادی بانک مرکزی منتشر شد. 

براساس آمار بخش متغیرهای پولی و بانکی، حجم نقدینگی در پایان خرداد ماه امسال با 25.1 درصد افزایش به 1979 هزار و 910 میلیارد تومان رسیده است. رشد نقدینگی در سه ماهه اول امسال 5.2 درصد بوده است.

به گزارش فارس، ارقام سپرده بانک‌ها نزد بانک مرکزی، اسکناس و مسکوک نزد بانک‌ها و اسکناس و مسکوک در دست اشخاص بخش مصارف پایه پولی را تشکیل می‌دهد که جمع آنها نشان می‌دهد میزان پایه پولی در پایان خرداد 98 به 274 هزار و 430 میلیارد تومان رسیده است.

رشد پایه پولی در یک سال منتهی به خرداد ماه امسال 25.5 درصد و در سه ماهه اول امسال 3.2 درصد بوده است.

بدین ترتیب در خرداد 98، نرخ ضریب فزاینده معادل 7.2 است.

 

 

 

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات